Вучић: Наредне две недеље биће изузетно тешке

Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће наредне две недеље у Србији бити изузетно тешке и замолио је народ да покаже одговорност и солидарност.

Вучић је рекао у обраћању да је у Новом Пазару да би рекао грађанима тог града, али и Сјенице и Тутина, да смо сви заједно у овоме, да је поносан што је држави Србији свеједно да ли је неко Бошњак или Србин, јер су сви људи и држава ће свима помоћи да пребродимо ову кризу.

„Још једна тешка ноћ је за нама“, констатовао је председник Србије Александар Вучић и истакао да су наредне две недеље изузетно тешке.

Вучић је то рекао у обраћању новинарима након разговора са локалним руководством Новог Пазара, новог жаришта Ковида-19, који је данас посетио и допремио респираторе у тај град.

„Наредне две недеље ће бити изузетно тешке и молим људе да покажу одговорност и озбиљност“, рекао је Вучић.

Посебно је апеловао на грађане Пазара да покажу одговорност, како би се спречило даље ширење короне.

На КиМ ишло 248 камиона сa робом

Вучић је рекао да је у претходних неколико дана укупно 248 камиона са српском робом послато на Косово и Метохију и истакао да нема несташица било којих производа.

„Задовољан сам што и Албанци узимају наше брашно. Пустили смо све што је требало, као и они и ту нема великих проблема“, рекао је Вучић новинарима.

Председник је, такође, пренео да се тежи пацијенти са КиМ смештају у Ниш, Крагујевац или Београд, те да се систем труди да свима помогне.

Он је пренео и да је из Новог Пазара пребачено у један медицински центар у Београду осам Албанаца који су заражени вирусом корона, а који нису имали ниједан документ Републике Србије.

„Људи су људи, нисмо питали за документа и здравствени систем Србије брине о њима. Трудимо се да помогнемо свакоме“, рекао је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала