Путин: Врхунац епидемије није прошао, да не учимо на својим грешкама

© AP Photo / Mikhail KlimentyevВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин рекао је да врхунац епидемије вируса корона у Русији још није прошао. Узимамо у обзир и позитивна и негативна искуства других, важно је да не учимо на својим грешкама, казао је он.

Путин је данас одржао састанак са експертима о ситуацији у вези с вирусом корона, мерама за њено сузбијање, који је преносио канал „Русија 24“.

„Веома пажљиво пратимо ситуацију, узимамо у обзир и позитивна и негативна искуства других земаља. Још једном ћу рећи - пик епидемије нисмо прошли. Сада је од изузетне важности да избегнемо туђе грешке, да не учимо из својих, да извлачимо лекције и закључке ослањајући се на ставове медицинског, научног особља. И данас сам желео да чујем мишљење експерата“, рекао је Путин.

Руски председник је поновио да је у борби против вируса најважније осигурати безбедност и здравље људи.

„Поново вам скрећем пажњу, све наше одлуке морају да буду сразмерне опасности и адекватне. Најважнији су безбедност и здравље грађана Русије“, рекао је он.

Путин се осврнуо и на напоре за производњу вакцине против корона вируса.

„Знам да наше установе, заједно с научницима – вирусолозима, фармацеутима, лекарима, активно раде и на систему специјалне профилаксе, укључујући производњу вакцине, као и на ефикасним мерама лечења вируса корона. Желео бих да данас чујем и ваше мишљење и оцене перспективе производње одговарајућих препарата“, рекао је Путин експертима на састанку.

Он је од експерата желео да чује мишљење и о томе да ли се може смањити број нерадних дана.

„Веома је важно да чујемо ваше мишљење да ли се може смањити број нерадних дана, када многа предузећа не раде, да ли је то могуће у скорије време, какве су ваше прогнозе на краћи рок“, додао је Путин.

Он се нашалио истичући да су сада у Русији сви постали стручњаци за вирусологију.

Важно је, закључио је Путин, мишљење правих стручњака.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала