Руси током самоизолације више гледају телевизију

© Sputnik / Николай Хижняк / Уђи у базу фотографијаЧовек гледа телевизију код куће током самоизолације због епидемије вируса корона у Краснодарском крају Русије
Човек гледа телевизију код куће током самоизолације због епидемије вируса корона у Краснодарском крају Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Московљани су почели да проводе четвртину више времена гледајући телевизију у самоизолацији, у просеку – 254 минута сваког дана, а слични показатељи примећују се и у другим великим градовима Русије, саопштила је компанија за истраживања „Медијаскоп“.

Због епидемије вируса корона, председник Русије Владимир Путин прогласио је април нерадним, а у једном броју региона Русије уведен је режим обавезне самоизолације.

„Прве недеље свеопште самоизолације у Москви ТВ публика је порасла за 23 одсто, у великим градовима – за 24 одсто. Прошле године проценат гледалаца у то време се смањио“, наводи се у саопштењу за јавност ове компаније.

Грађани старији од 4 године гледали су телевизију код куће готово четвртину више времена него у прве две недеље марта – у просеку 254 минута сваког дана. У руским градовима са више од 100 хиљада становника време гледања телевизије код куће у овом периоду је, према прелиминарним подацима „Медијаскопа“, порасло за 24 одсто, на 277 минута. 

Празна учионица са натписом „карантин“ на табли - Sputnik Србија
Плес у кухињи и песма с балкона: Како Руси живе у самоизолацији /видео/

Такође је повећано време гледања телевизије у свим узрасним групама гледалаца.

„Телевизијска публика повећала се током целог дана, али највише током активне обданице (од 10 до 18 часова), које Руси обично проводе на послу или у школи“, закључује се у саопштењу.

Коронавирус САРС-ЦоВ-2 (патоген КОВИД-19), који је откривен у кинеском граду Вухан, раширио се на 184 земље. Према најновијим подацима, у свету је забележено више од 1,3 милиона случајева заразе, док је умрло више од 76 хиљада људи.

Укупан број регистрованих случајева у Русији порастао је на 7.497, оздравило је 494 особе, а 58 је умрло.

 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала