Вирус корона ушао у два дома за старе, стање оболелих стабилно

CC0 / Pixabay / Пензионери
Пензионери - Sputnik Србија
Пратите нас
Вирус корона је ушао у дом за стара лица „Стара пруга“ и у дом „Доживети стоту“. Радослав Миловановић из Удружења приватних домова за старе каже да су сви заражени стабилно, а у домовима су подигнуте мере предострожности.

У дому за стара лица „Стара пруга“ на Умки позитивно је 14 корисника од 19, као и један радник.

У земунском дому „Доживети стоту“ заражено је 11 станара, власница дома и један запослени.

Радослав Миловановић из Удружења приватних домова за старе каже за РТС да су сви заражени у дому „Стара пруга“ пребачени у болницу „Драгиша Мишовић“, док су остали корисници и радници измештени.

Према његовим речима, сви заражени су стабилно и немају симптоме.

Наводи да су све мере подигнуте, додајући да на вајберу постоји група у којој су представници свих домова, али и министар, те се информације размењују из минута у минут.

„Размењују се и инструкције и налози, добићемо и мере. Ситуација је стабилна, сви су предани свом послу, сви озбиљно схватају ситуацију. У свим европским земљама има заражених у свим домовима, надам се да се то неће поновити код нас“, рекао је Миловановић.

Истиче да је удружење добило сву неопходну опрему, коју даље дели домовима.

Миловановић указује да без дозволе у домове не може да уђе нико осим хитне помоћи и лекара судске медицине. Сви остали морају да траже сагласност ресорног министарства.

Додаје да удружење има доста донатора.

„Мислим да нам ништа не мањка, само посебна будност и пажња свих да нас не зову за сваку ситницу. Сад је најважнији сваки корисник и да ни у једном дому не буде короне“, истиче Миловановић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала