Град у Србији који одолева корони

CC BY-SA 4.0 / Ванилица/cropped photo / Општина Косјерић
Општина Косјерић - Sputnik Србија
Пратите нас
Вирус корона стигао је у осам од десет општина Златиборског округа, инфекција је потврђена код 30 пацијената, а оболелих нема само у Косјерићу и Ариљу.
Председник општине Косјерић Жарко Ђокић каже да су мештани веома дисциплиновани и верује да је то разлог што у овој средини још нема оболелих од корона вируса. Испред продавница и апотека нема гужви и сви поштују прописано одстојање.

„Надам се да ће и овако остати. Захвалан сам и полицији која је изврсно одрадили посао на самом почетку. Ми смо се придржавали мера Владе Србије“, каже за Танјуг Ђокић.

Никакве додатне мере нису предузимане у овој општини, а здравствени радници су спремни за случај да се вирус ипак појави.

„Имамо 46 људи који су у изолацији, а тестирано је пет људи и сви су негативни“, истиче Ђокић.

У сарадњи са Заводом за јавно здравље општина Косјерић је набавила хипохлорид којим су дезинфиковани тротоари, улице, паркови, паркинзи око мегамаркета и Дома здравља. Пољопривредници поштују полицијски час и обавазе на њивама обављају када је кретање дозвољено.

„Људи не траже пропусницу и прилагођавају се условима, све обављају до 17 часова. Ко има стоку, дају се пропуснице“, додао је Ђокић.

Како би ситуацију са вирусом корона што лакше пребродили сви заједно, „Титан цементара“ је донирала 640.000 за пакете помоћи за 160 социјално најугроженијих породица.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала