НИС омогућио бесконтактно плаћање апликацијом

© Фото : Спутњику уступила Нафтна индустрија СрбијеПлаћање на пумпама НИС-а и Гаспрома преко апликације
Плаћање на пумпама НИС-а и Гаспрома преко апликације - Sputnik Србија
Пратите нас
„Драјв.го“ мобилна апликација која пружа могућност плаћања горива на точионом месту, без уласка у продајни објекат, први пут у Србији доступна је потрошачима за коришћење на НИС Петрол и „Гаспром“ бензинским станицама, саопштила је данас Нафтна индустрија Србије.

„Драјв.го“ (Drive.go) мобилна апликација се инсталира са „Гуглове продавнице“ и „Епл стора“, а код регистрације купац унесе банкарску картицу којом ће обављати плаћање, наводи НИС.

Пре самог точења горива апликација се покрене, скенира Кју-Ар код који се налази на самом точионом месту, а кад наточи гориво, потрошач плаћа рачун кликом на дугме Плати у мобилној апликацији, објашњава се у саопштењу и додаје да је тиме брзо и једноставно процес куповине и плаћања завршен.

Овакво плаћање тренутно је доступно на 25 НИС Петрол и „Гаспром“ бензинских станица, а НИС ће у наредном периоду наставити са унапређењем функционалности мобилне апликације, као и са ширењем мреже бензинских станица на којима ће бити омогућено овакво плаћање.

Овај дигитални пројекат разрађен је у складу са најбољим примерима из светске праксе, како поузданости, тако и безбедности плаћања, саопштио је НИС и додао ће преко апликације корисници програма лојалности „Са нама на путу“ моћи да наставе сакупљање бонус поена.

„Увођењем мобилне апликације ’Драјв.го‘ НИС показује да остаје доследан примени иновација у свом пословању, а истовремено, ово је додатна мера, која има за циљ да у тренутним околностима допринесе заштити и очувању здравља, како запослених тако и потрошача“, изјавио је директор Блока Промет компаније НИС Алексеј Черников.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала