Путиново обраћање нацији: Разумем вас, уморили сте се, мучно је, али морамо изгурати, избора немамо

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаОбраћање председника Владимира Путина на годишњем обраћању Руске Федерације Савезној скупштини
Обраћање председника Владимира Путина на годишњем обраћању Руске Федерације  Савезној скупштини - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин поручио је грађанима да веома добро разуме да је тешко боравити међу четири зида, али да је то сада неопходно како би се цела земља изборила са заразом.

Како је рекао, режим самоизолације је потребно изгурати, јер успех у борби против вируса лежи управо у дисциплини и одговорности.

„Уморили сте се, на вас је пало прегршт финансијских и других животних проблема. Нарушен је ваш животни ритам. За већину је оволики боравак у кући мучан и досадан. Међутим, избора немамо“, нагласио је.

„Знате шта је још изузетно важно, то што смо као друштво уједињени. Говорим о докторима и медицинским сестрама који раде несебично, као један тим. Први пут у последњих неколико деценија осетили смо колико је њихова улога важна. Говорим и о волонтерима, добровољцима, чији број сваким даном расте, али и о спортистима, уметницима, новинарима, који су се такође укључили у све то“, нагласио је.

Руски председник је у свом обраћању рекао и да поред њих милиони грађана такође показују бригу према својим комшијама, члановима породица, родитељима, као и изузетно високу цивилну одговорност.

„Ово нису обичне речи, већ реалност у којој живимо, која изискује наше најбоље особине“, додао је.

Путин је рекао и да ће све ово проћи, баш као што све увек и пролази.

„Драги пријатељи. Све пролази, проћи ће и ово. Није први пут да наша земља пролази кроз озбиљне изазове, нападали су нас и Печенези и Кумани, али је Русија увек излазила на крај. Победићемо и инфекцију вируса корона. Заједно ћемо све победити. Хвала, приступимо раду“, закључио је руски председник.

Путин је током обраћања нацији изнео и читав низ нових мера, како економских, тако и социјалних.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала