Ројтерс: Европску економију чека драматичан пад

© Фото : ПиксабејЕври и маказе
Еври и маказе - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска комисија је упозорила министре финансија еврозоне (Европска група) да привреда еврозоне може пасти за 10 одсто због пандемије вируса корона, јавља Ројтерс, позивајући се на неименоване изворе.
Према оценама Европске централне банке, како наводе неименовани извори, за превазилажење економске кризе која је изазвана пандемијом, биће потребно и 1,5 билиона евра.

Председник Европске групе Марио Сентено саопштио је раније да, након 16 сати видео-конференције, није био постигнут споразум о прављењу плана за подизање европске економије после пандемије у вредности од 500 милијарди долара. Нова видео-конференција на ову тему је заказана за 9. април.

Уочи почетка видео-конференције Сентено је објавио видео-обраћање, у којем је обећао да ће Европска група усвојити највећи у историји програм помоћи у вредности од 540 милијарди евра за обнову економије након пандемије короне. Овај програм је требало да обједини предложене раније мере различитих институција ЕУ за пружања помоћи различитим секторима привреде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала