Путин: Русија мора да осигура националну безбедност и лидерску позицију у извозу оружја

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин на видео-седници Савета безбедности Русије
Председник Русије Владимир Путин на видео-седници Савета безбедности Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је приморана да у складу са тренутном ситуацијом с вирусом корона предузима адекватне мере, обезбеди унутрашњу безбедност, као и да анализира досадашње околности које се тичу обезбеђења националних интереса, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са сталним члановима Савета безбедности Руске Федерације.
„Видимо како се мења ситуација у свету због ширења инфекције ковид-19, као и борбе против ње и како то утиче на светску економију, рад индустријских компанија, транспортних предузећа, енергетике и других индустријских области“, истакао је Путин.

Он је нагласио да је услед тога и Русија приморана да предузме мере у складу с тренутном ситуацијом, јер то суштински мења уобичајени начин живота милиона људи.

Путин је додао да без обзира на тренутну ситуацију, рад на унутрашњој безбедности земље треба да остане непромењен.

© AP Photo / Mikhail KlimentyevВладимир Путин
Путин: Русија мора да осигура националну безбедност и лидерску позицију у извозу оружја - Sputnik Србија
Владимир Путин

„Али, једно треба да остане непромењено. Морамо гарантовати унутрашњу безбедност и пажљиво анализирати све што се око нас дешава, како би руски национални интереси били поуздано и апсолутно обезбеђени“, закључио је Путин.

Приоритет ─ очување лидерске позиције у извозу војних производа

Руски председник се, поред тога, на данашњој ванредној седници Комисије за војно-техничку сарадњу, одржаној путем видео-конференцијске везе, осврнуо на потребу Русије да прилагоди рад у области војно-техничке сарадње, јер је међународна конкуренција веома оштра.

„Оно што је данас потпуно јасно, јесте да су додатни ризици условљени ширењем инфекције вируса корона, која се крајње негативно одразила на целокупну глобалну економију. Због тога нам је потребна флексибилна и оперативна корекција форми и начина рада, а предстоји нам и проналажење ефикасног начина за одржање водеће позиције Русије у извозу војних производа“, истакао је Путин.

Он је још нагласио да ће учесници седнице сумирати прошлогодишње резултате рада у овој области и одредити главне правце развоја у блиској будућности.
Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала