Руски војни лекари лече оболеле у Бергаму /видео/

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуски војни лекари у теренској болници у Бергаму
Руски војни лекари у теренској болници у Бергаму - Sputnik Србија
Пратите нас
Осам медицинских тимова Министарства одбране Русије заједно са италијанским колегама почели су са лечењем пацијената заражених вирусом корона у теренској болници у италијанском Бергаму, преноси телевизија „Звезда“.

Како се наводи, болница располаже са 142 места, а пацијенти заражени вирусом корона са блажом и средње тешком клиничком сликом лече се на одељењима за интензивну негу.

Осам руских тимова даноноћно дежура у три смене. Ангажовано је више од 200 руских и италијанских лекара и стручњака.

Интернационални медицински тим чине анестезиолози, терапеути, епидемиолози и медицинске сестре, као и преводиоци који омогућавају комуникацију између руских лекара и пацијената.

Раније су руски војни стручњаци извршили дезинфекцију у старачким домовима у три града Ломбардије – Казаца, Грумело де Монте и Албано.

Дезинфиковане су 32 зграде и грађевине, као и више од 160 хиљада квадратних метара унутрашњих просторија. Такође је очишћено више од 14 хиљада квадратних метара асфалтираних путева. 

Подсетимо, петнаест авиона Ил-76 руских ваздухопловних снага са војним специјалцима и опремом за помоћ у борби против пандемије вируса корона стигло је у Италију између 22. и 25. марта, како би пружили помоћ у борби против ковида-19. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала