У дешифрованом папирусу откривена древна египатска „сексуална магија“

Пратите насTelegramOdyssey
Није тајна да су у древном Египту постојале магијски обреди чији је циљ био да привуку супротни пол, али су их користили искључиво мушкарци који су тражили жене, а не обрнуто, као што показује недавно дешифровани папирус.

Док су дешифровали папирус стар око 1.800 година, научници са Универзитета у Чикагу открили су оно што „Лајв сајенс“ описује као „еротску магију везивања“, односно покушај да се освоји наклоност мушкарца који се звао Кефалас за којим је чезнула жена звана Таромевеј.

Према медијским извештајима, на папирусу је нацртан древни египатски бог Анубиус који стрелом гађа голог Кефалуса док се у тексту позива „дух племенитог човека некрополе“ да Кефалуса учини нервозним у подне, увече и у свако време док не пронађе мету чаролије – Таромевеј, са „својим мушким органима којег прогоне њени женски органи“.

„Његов наглашени пенис и скротум су засигурно су поменути као 'мушки органи' због којих она жели да га зачара“, рекао је професор Роберт Ритнер, египтолог са Универзитета у Чикагу који ради на преводу папируса.

Ритнер и његов колега Фој Скалф примећују да иако је познато постојање сличних магијских обреда у древном Египту, њима су се обично служили мушкарци који су хтели да „очарају“ жене, а не обрнуто, као у овом случају.

Чаролију је највероватније извео унајмљени стрчњак, вероватно свештеник, додао је Ритнер.

„Таромевеј мора да је била стимулисана и неким другим средствима за једнократну употребу“, рекао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала