У Русији објављен списак лекова за лечење оболелих од короне

© Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы / Уђи у базу фотографијаБолница у Русији која прима пацијенте са сумњом на коронавирус
Болница у Русији која прима пацијенте са сумњом на коронавирус - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство здравља Русије обновило је пету верзију са смерницама за превенцију, дијагностику и лечење ковида-19. Такође је проширен списак могућих лекова за лечење болести код одраслих, наводи се у документу који је објављен на сајту Министарства.
У складу са препорукама, у току лечења вируса корона могуће је користити следеће лекове: хидроксихлорохин, хлороквин, мефлоквин, азитромицин, тоцилизумаб, надропарин калцијум, лопинавир плус ритонавир, рекомбинантни интерферон бета-1б и рекомбинантни интерферон алфа.

„Према потврђеним подацима, ови лекови се могу користити и у лечењу пацијената који су заражени вирусом корона. Међутим, подаци о резултатима терапије уз примену ових лекова не омогућавају нам да донесемо недвосмислен закључак о њиховој ефикасности или неефикасности. С тим у вези, њихова примена у лечењу је дозвољена одлуком лекарске комисије прописаним редоследом, уколико потенцијална корист за пацијента премашује ризик од њихове употребе“, наводи се у тексту.

Такође се наводи да још три лека - умифеновир, ремдесивир, фавипиравир пролазе клиничка тестирања.

Пета верзија документа такође садржи препоруке о редоследу и принципима организације хитне и специјализоване медицинске помоћи у медицинским установама, као и код куће.

Прес-служба Министарства је истакла да препоруке укључују најефикасније методе превенције, дијагностике и лечења вируса корона, као и технологије заштите медицинског особља.

Према последњим информацијама, у Русији је од вируса корона оболела 10.131 особа у 81 региону, док је преминуло 76 пацијената. Оздравило је 698 људи.

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији вируса корона у свету и код нас.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала