Кремљ: У договору ОПЕК-а нема губитника, сви су на добитку

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија
Пратите нас
У договору који је постигнут између земаља ОПЕК-а плус нема губитника, од овог договора користи имају и произвођачи и корисници, као и целокупна светска економија, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Како је рекао, у супротном, да није био постигнут договор, целокупна светска економија би могла да упадне у апсолутни хаос.

„Овде нема губитника, само добитника. Од ове одлуке добијају и произвођачи и корисници и целокупна светска економија која би у супротном могла да упадне у хаос“, истакао је Песков.

Портпарол Кремља је такође рекао и да нико пре месец дана није могао ни да помисли у какву кризу ће светска економија упасти, као и да нико није могао да испрогнозира до које мере ће пасти потражња за енергентима.

„Русија дели став других земаља да је потребна сарадња како би се стабилизовало светско тржиште“, додао је.

Песков је такође рекао да је став Москве по питању сагласности Мексика да смањи ниво производње нафте крајње позитиван, те да ће се то добро одразити на ситуацију на међународном тржишту.

„Надамо се да ће се и са Мексиком постићи сагласност као што је то учињено са преостале 22 земље, а сигуран сам да ће тај документ одиграти важну улогу када је реч о стабилизацији међународног тржишта“, додао је.

Подсетимо, земље-учеснице организације ОПЕК плус договориле су се да смање производњу нафте за 23 одсто у мају и јуну. За све представнике организације то ће износити 10 милиона барела дневно, јављају медији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала