Нови симптоми вируса корона код скоро половине оболелих

© Sputnik / Павел Львов / Уђи у базу фотографијаЦентар за медицинску помоћ у Мурманску
Центар за медицинску помоћ у Мурманску - Sputnik Србија
Пратите нас
Скоро половина теже оболелих од вируса корона указује да има нове симптоме болести и да осећа нешто попут зујања у телу.

Оболели искуства са тим новим, за њих непознатим симптомом, све више деле на друштвеним мрежама и описују га и као зујање, шиштање или нешто томе слично - тако да је „фижинг“ постао још један од симптома вирусa корона, преноси Танјуг писање Њујорк поста.

Лекари за тај дневни лист наводе да је реч о посебним сензацијама - осећају који пацијенти имају док се њихова тела боре са вирусом.

​Једна пацијенткиња је тај нови симптом описала као да јој нешто струји по кожи, док је друга рекла да је њен партнер имао осећај да му кожа гори па су морали да га мажу лосионом за после сунчања.

Користили смо и крему против опекотина, додала је она.

Остали симптоми те за многе смртоносне болести укључујући и грозницу, болове, тешко дисање, умор, сув кашаљ, пролив, мождани удар, а са друге стране код неких не изазивају ни најмање симптоме.

Евидентирани су и неуролошки симптоми, попут вртоглавице и главобоље, атаксије која се описује као недостатак координације покрета, попут ходања или подизања предмета. Атаксија може утицати на говор, покрете очију и способност гутања.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала