Припадници косовске полиције привели Тању Лазаревић, уредницу портала КоССев

© Depositphotos.com / AndreyPopovЧекић и лисице на столу судије
Чекић и лисице на столу судије - Sputnik Србија
Пратите нас
Уредницу портала „КоССев“ Тању Лазаревић привела је интервентна јединица косовске полиције, да би је након једносатног задржавања пустила на слободу. Како наводи портал „Коссев“, униформисана лица су је задржала на путу из Косовске Митровице ка Малом Звечану, док је обављала новинарски задатак.

Она је полицајцима показала новинарску легитимацију, али је и поред тога приведена на пешачкој стази.

Лазаревић је након задржавања у станици полиције, пуштена на слободу.

Каже да има јаке сумње да је привођење било намештено и да има индикације зашто је то намештено.

Према њеним речима, била је на радном задатку, а током читаве протекле недеље је радила текстове о атмосфери током карантина.

„Уредница нашег портала приведена је током задатка провере ситуације у Дому здравља у Звечану а након јутрошње објављене вести о ситуацији у болници у Грачаници, и који је требало да буде део серије текстова о функционисању здравствених институција у српским срединама током пандемије коронавируса. Такође и током новинарског задатака осматрања атмосфере у општинама Северна Митровица и Звечана током мере карантина на снази, односно мере потпуне обуставе кретања, а што је такође део серије текстова о којима КоССев редовно извештава сликом, текстом и видео материјалом“, наводи се на сајту КоССев, наводећи да је ово наставак притисака на њихове новинаре.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала