Украјинска војска планира базу у Азовском мору, план представљен Зеленском

CC BY-SA 4.0 / Foreman 1982 / Бердянский морской торговый порт (cropped photo)УБердянский морской торговый порт на Азовском море, Украина
Бердянский морской торговый порт на Азовском море, Украина - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјинска војска планира да у периоду 2020-2021. године изгради војно-поморску базу у Азовском мору, у луци Бердјанск, одговарајући пројект већ постоји и данас је представљен председнику Владмиру Зеленском током његове посете Запорошкој области.

Украјинске власти су већ и раније говориле о намери да појачају војно присуство у Азовском мору  и да у Запорошком региону подигну војно-поморску базу.

Министар одбране Андреј Таран је у марту изјавио да се лука Бердјанск разматра као потенцијално место за ту базу, при чему је истакнуто да база неће бити препрека за рад трговачког дела луке нити ће умањити њене потенцијале.

„Сада војно-поморске снаге имају две базе – Југ и Исток, а планирано је премештање базе Исток“, навео је представник војске током презентације пројекта и додао да би то могло да се реализује на функционалан начин потребно је у зони луке Бердјанск подићи базу за око 500 људи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала