Дом за старе у Смедереву затворен због вируса корона, десеторо у болници, двоје преминуло

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia / Смедерево
Смедерево - Sputnik Србија
Пратите нас
Дом за старе у Смедереву биће затворен због сумње да су неки од корисника заражени вирусом корона, рекао је министар Зоран Ђорђевић. Код једне кориснице потврђено је присуство вируса корона.

„У складу са уредбом Владе донета је одлука да се затвори у потпуности Дом за старе у Смедереву, односно да се сви ставе у карантин“, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић за ТВ Прва.

Он је навео да је 10 корисника Дома за старе у Смедереву превезено у болницу и да се још чека потврда да ли су позитивни на вирус корона.

Ђорђевић је рекао да ће четворо корисника бити враћено и они ће се налазити у посебној изолацији 14 дана и подсетио да је двоје њих преминуло, а да се за једну особу зна да није преминула од последица вируса корона.

© Sputnik / Дејан СимићЧетоворо корисника биће враћено у дом и они ће бити у карантину: Зоран Ђорђевић
Дом за старе у Смедереву затворен због вируса корона, десеторо у болници, двоје преминуло - Sputnik Србија
Четоворо корисника биће враћено у дом и они ће бити у карантину: Зоран Ђорђевић

Раније је министар здравља Златибор Лончар рекао је да су у Дому за старе у Смедереву преминуле две особе, али да ни један нема потврде за присуство Ковида 19.

Др Ана Јовановић из Завода за јавно здравље у Пожаревцу рекла је за ТВ Прву да је код једне жене у Дому за старе у Смедереву потврђен позитиван налаз на Ковид-19 и она је на инфективном одељењу Опште болнице у Смедереву.

Она је навела да је у том дому у току епидемиолошко испитивање због појаве симптома болести код једног броја корисника.

Према њеним речима у току је дезинфекција простора и узимају се узорци корисника и запослених са којима је заражена жена била у контакту.

Ђорђевић је поновио да се и у Дому за ометене у развоју код Блаца појавио вирус корона, али да је ситуација стабилна. Како је казао, од 13 запослених седам је позитивно, док су четири од осам корисника заражени, али нииједан нема повишену температуру и сви су у болници.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала