Европа се спрема да затвори границе до јесени

© Sputnik / Sergei KirkachВиза Шенгена
Виза Шенгена - Sputnik Србија
Пратите нас
Границе земаља-чланица Шенген зоне могле би се затворити бар до јесени, саопштио је председник Француске Емануел Макрон на затвореној видео-конференције са челницима француских синдиката, преноси БФМ.

Како се наводи, Макрон је песимистичан када је реч о вирусу корона и сматра да Европа треба да се  припреми за дуг период изолације.

Француски лидер је објаснио да постоји могућност да се предузму овакве мере због разлике у степену ширења епидемије у разним европским и светским регионима.

Такође је саопштено да ће се Макрон обратити нацији у понедељак, 13. априла. По свему судећи, том приликом ће објавити до када ће границе бити затворене, укључујући и оне између земаља ЕУ.

Шефови држава и влада ЕУ средином марта донели су одлуку да забране улазак у Европу због погоршања ситуације са пандемијом. Забрана је требало да буде на снази месец дана.

У свету је до сада оболело скоро 1,7 милиона људи. Највећи број заражених је у САД, али по укупном броју заражених и смртних случајева, Европа озбиљно надмашује све друге регионе у свету.

Читајте на сајту Сптуњика најновије информације о пандемији вируса корона у свету и код нас.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала