Приликом Амфилохијевог хапшења прекршене мере превентивне заштите од вируса корона

© Фото : СветигораМитрополит Амфилохије на саслушању
Митрополит Амфилохије на саслушању - Sputnik Србија
Пратите нас
Посланица Демократа, Валентина Минић казала је да је приликом данашњег хапшења Амфилохија дошло до кршења прописа и усвојених мера превентивне заштите од вируса корона.

„Судећи по фотографијама и видео записима које јавности стављамо на увид, приликом незаконитог хапшења Митрополита црногорско-приморског са свештенством, дошло је до грубог и веома опасног кршења прописа и усвојених мера превентивне заштите од вируса корона. Наиме из видео материјала са лица места јасно се види како службеник Управе полиције без заштитних рукавица сачињава записник, а затим исту оловку и хартију даје Митроплолиту црногорско–приморском, кршећи и социјалну дистанцу. Затим из фотографије која је направљена недуго затим у просторијама Управе полиције, јасно се види службеник како на непрописној удаљености, без икакаве заштитне опреме пролази непосредно поред Митроплота црногорско-приморског“, казала је Минић.

Она наглашава да „Митрополит по годинама старости спада у ризичну групу посматрано из угла опасности од заразе коронавирусом и да се према тој групи мора поступати са посебном пажњом и већим опрезом“. 

„Из оваквог непрофесионалног и крајње ризичног по здравље понашања службеника Управе полиције, може се закључити да је у питању крајњи немар или намјера. Уколико би неко желео да намерно пренесе и прошири заразу, управо би се овако понашао. Зато позивамо Савет за грађанску контролу полиције, да одмах без одлагања испита све околности случаја, нарочито командни ланац у овом случају, као и непрописно понашање службеника Управе полиције и да затражи санкционисање оваквог понашања, јер је потпуно јасно да су овакво поступање полиције наредили Душко Марковић и Мило Ђукановић лично“, закључила је Минић.

Подсећамо, више свештеника и грађана доведено је данас у Центар безбедности Подгорица ради прикупљања обавештења о околностима окупљања испред верских објеката. 

Uros, 3:47 PM
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала