Руски стручњаци дезинфиковали 25 медицинских установа у Београду и околини /видео/

© Министарство одбране СрбијеРуски војни стручњаци кренули у борбу против корона вируса у Србији
Руски војни стручњаци кренули у борбу против корона вируса у Србији - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски војни стручњаци су извшили дезинфекцију 25 медицинских установа у Београду и околини, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Одреди Министарства одбране су за недељу дана боравка у Србији извршили дезинфекцију 25 медицинских објеката у престоници и околини. Дезинфиковано је више од 50 зграда, укупне површине 380 хиљада квадратних метара и више од 20 путева са тврдом подлогом, укупне површине од око 65 хиљада квадратних метара“, наводи се у саопштењу.

Због тешке ситуације на југу Србије две медицинске бригаде и једна група са стручњацима за радијациону, хемијску и биолошку заштиту са специјалном техником премештени су у Ниш. Они имају задатак да спроведу противепидемиолошке мере у медицинским установама у самом граду и околним насељима.

У суботу је обрађено 13 градских и регионалних поликлиника у Београду, где се врши дијагностика пацијената који имају симпроме вируса короне.

Руске бригаде су дале процену санитарно-епидемиолошке ситуације и пружиле помоћ српским лекарима у више од 50 медицинских установа у 15 градова.

Подсетимо, 3-4. априла на аеродром на Батајници слетело је 11 авиона Ил-76 са 87 војних вирусолога и медицинара, специјалном опремом, средствима заштите и 16 јединица војне технике за помоћ у борби против вируса короне.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала