Руски војни стручњаци настављају да бију битку против короне у Италији /видео/

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуски лекари у Бергаму
Руски лекари у Бергаму - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски војни стручњаци настављају борбу против пандемије у Италији. У теренској болници у Бергаму доктори даноноћно лече заражене вирусом корона, док руски епидемиолози и стручњаци у Ломбардији настављају са дезинфекцијом објеката.

У привременој болници у Бергаму руски и италијански лекари 24 часа дневно примају оболеле од вируса корона. Тренутно се у болници лече 24 пацијента, а излечено је четворо.

Болница укупно располаже са 142 кревета, а сва одељења су опремљена

Према речима шефа медицинског тима из Русије у Бергаму, подпуковника Александра Јунатова, руски и италијански лекари 24 часа дневно, у три смене, пружају помоћ оболелима.

Интернационални тим чине анестезиолози, епидемиолози, терапеути и медицинске сестре, као и преводиоци.

Поред тога, руски војни струњаци, заједно са италијанским колегама, дезинфиковали су старачке домове у три општие у Ломбардији – Коста Волпину, Соверени и Ловеру.

До сада су руски војни стручњаци, заједно са италијанским колегама, дезинфиковали старачке домове у 49 општина у Ломбардији. Обрађене су 53 зграде, односно више од 325.000 квадратних метара унутрашњег простора и више од 35.000 квадратних метара пута.

Подсетимо, петнаест авиона Ил-76 руских ваздухопловних снага са војним специјалцима и опремом за помоћ у борби против пандемије вируса корона стигло је у Италију између 22. и 25. марта, како би пружили помоћ у борби против ковида-19. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала