Немачки генерал донирао 5.000 евра Црвеном крсту, хуманост показали и радници у Намибији

CC BY 3.0 / Milosdjuric / Град Бијељина – панорама
Град Бијељина – панорама - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Саветник у компанији Технички ремонт Братунац /ТРБ/ немачки генерал у пензији Карл Хајнц Минцнер самоиницијативно је уплатио 5.000 евра на рачун Црвеног крста у Бијељини и на тај начин подржао акцију „Респиратори за Српску“. Иницијативу за донирање новца покренули су и радници Техничког ремонта, који су ангажовани у Намибији.

Директор ових предузећа Славен Ристић први је покренуо хуманитарну акцију „Респиратор за Српску“, у оквиру које је прикупљено више од милион КМ од привредних субјеката из Српске. Радници TРБ-а су уплатили део личних примања на рачун Црвеног крста града Бијељина и на тај начин подржали акцију, преноси „Срна“.

© Фото : Спутњику уступила СрнаРадници Техничког ремонта Братунац /ТРБ/ који су ангажовани у Намибији
Немачки генерал донирао 5.000 евра Црвеном крсту, хуманост показали и радници у Намибији - Sputnik Србија
Радници Техничког ремонта Братунац /ТРБ/ који су ангажовани у Намибији

Радници из Намибије, далеко од отаџбине, у време забране кретања у целом свету, инсистирали су да на неки начин учествују у овом новом заједничком ангажману радника и руководства компаније, који је заокупио све ресурсе TРБ-а.

У име тима TРБ-а из Намибије, Мирјана Шаренац поручила је да иако су хиљадама километара далеко, срцима никада нису били ближи свом народу као сада.

„Због саосећања са својим колегама, пријатељима, породицама осећали смо обавезу да се уз скромну новчану помоћ укључимо у акцију која је за понос сваком човеку и држављанину наше земље. Покушајмо да будемо сложни у овим тешким временима и следите пример TРБ-а“, навела је Шаренчева у поруци објављеној на Фејсбук страници ТРБ-а.

Овај гест солидарности, личне одговорности и хуманости колега из Намибије велики је подстицај радницима TРБ-а да још одговорније и посвећеније реализују ову акцију помоћи становништву Републике Српске и буду пример другим компанијама.

Након појаве вируса корона, када је Влада Републике Српске прогласила мере заштите с циљем сузбијања његовог ширења, фирме TРБ и „Елвако метпро“ издвојиле су 100.000 евра за куповину респиратора и опремање здравствених установа у Бијељини и Братунцу неопходном опремом и средствима за борбу против епидемје овог вируса.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала