Откривамо: Ускоро нове мере — стари и аутистична деца моћи ће у шетњу у време полицијског часа

© Tanjug / RADE PRELICГрађани старији од 65 година у куповини
Грађани старији од 65 година у куповини - Sputnik Србија
Пратите нас
Члан кризног штаба за сузбијање вируса корона пулмолог Бранимир Несторовић открио је за Спутњик да ће у наредним данима бити одређено време када ће старији од 65 година моћи да шетају у време полицијског часа, јер су више од месец дана затворени у кућама. Идеја је да излазе напоље само појединачно и то у кругу од 200 метара од куће.

Несторовић прецизира да је ово још незванична информација, али да се разматра на седницама Кризног штаба. Излазак старијим грађанима требало би да се омогући пред Ускрс, али пулмолог упозорава и на оно што се догодило у Дому за старе у Нишу, где је заражено 140 људи.

„Дакле, треба бити опрезан, тако да ћемо видети. Пуно смо разговарали и за дан-два ћемо одлучити како ће старијим од 65 година бити омогућено да и они мало прошетају. Сутра ћемо вероватно дозволити да се деца са аутизмом прошетају у време полицијског часа“, најављује саговорник Спутњика.

Несторовић истиче да вирус корона има типично понашање.

Забране за празник

На питање колико ће трајати полицијски час у току предстојећег празнично-нерадног викенда, Несторовић истиче да ће тек бити одлука када ће он почети, односно завршити се. Наш саговорник сматра да је четири дана – од четвртка до уторка - превише, али да свакако забрана кретања мора да траје дуже него претходног викенда:

„Можда ћемо омогућити да на Велики петак раде радње до 13 часова, а мала је вероватноћа да у понедељак неће бити полицијски час. Сада када смо у шестој недељи и када очекујемо силазне трендове, не смемо да дозволимо луксуз да покваримо све.“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала