„Правило после короне“: На шпанске плаже са два метра размака

© Sputnik / Данијела ВукосављевићЗалазак сунца на плажи
Залазак сунца на плажи - Sputnik Србија
Пратите нас
Експерти за шпански туризам кажу да је могуће да ће после пандемије вируса корона као правило на плажама бити уведено минимално растојање од два метра између људи, пише „Експрес“.
За сада се разматра да неопходна раздаљина између посетилаца плаже буде 1.8 метара, а планирано је да нове норме буду уведене већ у мају ове године.

Још увек нема информација о томе да ли ће после завршетка епидемије изазване вирусом корона бити проверавана температура туристима који долазе у шпанска летовалишта, али та могућност није искључена.

© AP Photo / Emilio MorenattiПустош око катедрале у Барселони
„Правило после короне“: На шпанске плаже са два метра размака  - Sputnik Србија
Пустош око катедрале у Барселони

Иначе, власти те земље се не надају да ће убрзо бити поново успостављен пређашњи прилив страних туриста и због тога намеравају да подстакну домаћи туризам после кризе.

„Најпре ћемо стимулисати развој туризма унутар земље, док ће се међународни туризам обнављати дуже и изискиваће трошкове“, изјавила је министарка индустрије, трговине и туризма Рејес Марото.

Из Владе поручују да би се у земљу могао пустити само ограничен број посетилаца и само ако би поштовали све мере безбедности. Такође су могућа ограничења у сфери домаћег туризма.

Шпанија - Sputnik Србија
Ништа више неће бити исто: Повратак Шпанаца на улице уз велики опрез

Туризам шпанској економији доноси око 150 милијарди евра годишње (12 одсто БДП-а), а тај сектор запошљава 13 одсто радно способног становништва.

Шпанија није једина земља која доводи у питање слободно кретање овог лета. Француски председник Емануел Макрон изјавио је да би цела зона Шенген могла да затвори границе до септембра. 

У Шпанији је од вируса корона оболело 169,496, а преминуло 17.489 особа.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала