Руски стручњаци дезинфиковали војну болницу у Нишу /фото, видео/

© Фото : Министарство одбране РусијеПрипадник руских снага за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту током дезинфекције војне болнице у Нишу.
Припадник руских снага за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту током дезинфекције војне болнице у Нишу. - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Руски стручњаци за хемијску заштиту дезинфиковали су још једну војну болницу у Србији за становнике Ниша који нису заражени вирусом корона, саопштило је у Министарство одбране Русије.
„Група руских стручњака за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту, која је стигла у српски град Ниш, дезинфиковала је војну болницу“, наводи се у саопштењу.

Министар одбране Србије Александар Вулин дошао је да провери спремност болнице за пријем пацијената и захвалио се руским стручњацима на обављеном послу. 

​„Ми заиста ценимо њихов рад. Руски војници раде седам дана у недељи, заиста раде без предаха. Јуче су, на пример, дезинфиковали 13 различитих објеката у Београду. А данас су у потпуности одрадили болницу у Нишу и припремили је за пријем пацијената. Ово је велика помоћ Русије“, рекао је Вулин.

© Фото : Министарство одбране РусијеМинистар одбране Србије Александар Вулин са начелником комбинованог одреда Министарства одбране Русије генерал-мајором Михаилом Чернишовом и припадницима руских снага за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту у војној болници у Нишу.
Руски стручњаци дезинфиковали војну болницу у Нишу /фото, видео/ - Sputnik Србија
Министар одбране Србије Александар Вулин са начелником комбинованог одреда Министарства одбране Русије генерал-мајором Михаилом Чернишовом и припадницима руских снага за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту у војној болници у Нишу.

Болница је опремљена савременом медицинском опремом, особље је прошло специјалну антиепидемијску обуку. Такође, јединице за заштиту наставиле су са санитарним третманом медицинских установа у Београду, а лекарске екипе обавиле су пријем и преглед пацијената у Ћуприји и Панчеву.

Управник Војне болнице Ниш Јовица Станојковић истакао је да је Војна болница Ниш првобитно замишљена као Ковид-болница, али је њега улога касније промењена.

© Фото : Министарство одбране РусијеПрипадник руских снага за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту током дезинфекције војне болнице у Нишу.
Руски стручњаци дезинфиковали војну болницу у Нишу /фото, видео/ - Sputnik Србија
Припадник руских снага за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту током дезинфекције војне болнице у Нишу.

„Одлуком Кризног штаба, преузели смо другу улогу и вршићемо пријем пацијената из Клиничког центра који нису инфицирани Ковидом-19, тако да ћемо релаксирати њихове капацитете и омогућити да дају значајнију подршку граду што се тиче збрињавања инфицираних“, казао је Станојковић.

Током боравка у Србији, консолидовани одред Министарства одбране Русије дезинфиковао је више од 35 медицинских установа. Обрађено је више од 65 зграда и објеката укупне површине више од 400 хиљада квадратних метара и више од 25 деоница путева укупне површине од око 70 хиљада квадратних метара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала