Трамп у разговору са Путином: Смањење производње нафте стабилизује енергетско тржиште

© AP Photo / Evan VucciПредседник САД Доналд Трамп
Председник САД Доналд Трамп  - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп је у телефонском разговору са председником Русије Владимиром Путином поздравио одлуку о смањењу производње нафте која ће стабилизовати глобална финансијска и енергетска тржишта, наводи се у саопштењу Беле куће.
„Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп захвалио је председнику Русије Владимиру Путину за рад са Саудијском Арабијом и другим произвођачима нафте, што је смирило глобална енергетска тржишта“, истиче се у саопштењу прес-службе.

„Председник Трамп поздравио је одлуку Русије да се врати на ниво производње у складу са стабилношћу на светском финансијском и енергетском тржишту“.

Како је саопштио Кремљ, стране су, осимн споразума ОПЕК плус, разговарале и о актуалним питањима осигурања стратешке безбедности.

Амерички лидер такође је одвојено разговарао и са престолонаследником Саудијске Арабије Мухамедом бин Салманом ел Саудом, у коме се захвалио саудијској страни на сарадњи са Русијом и другим земљама-произвођачима нафте на нормализацији ситуације на глобалном енергетском тржишту.

Претходно су Путин, Трамп и краљ Саудијске Арабије Салман бин Абдел Азиз ел Сауд у заједничком телефонском разговору одобрили постизање споразума о смањењу производње нафте.

Земље које улазе у састав ОПЕК плус су се у недељу на ванредном састанку путем видео-конференције договориле да се производња нафте смањи за 9,7 милиона барела дневно.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала