Кон: Био сам изложен озбиљним критикама и нападима, погодила ме и молба СПЦ

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICЕпидемиолог др Предраг Кон
Епидемиолог др Предраг Кон - Sputnik Србија
Пратите нас
Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да је објаву на друштвеној мрежи да треба да се повуче написао пошто је био изложен озбиљним критикама и нападима, али и пошто га је дубоко погодила молба Синода Српске православне цркве да верници присуствују ускршњој литургији.

„Ја сам на свом Фејсбук налогу написао једну поруку након што сам био изложен озбиљним критикама које нису биле само критике, него и напади на укупан рад мене лично и стручног тима. Написао сам да заиста треба да преузме неко ко може то боље да ради, јер је тај ниво безобразлука превазишао оно што би могло да се прихвати, то је једна страна те приче. Дубоко ме погодила молба синода СПЦ, о којој ћемо вероватно још причати, јер потпуно на неки начин негира све што је досадашњи покушај да се спаси живот“, рекао је Кон на конференцији у Палати Србија.

Он је казао да је, схватајући да до те мере има неразумевања у јавности, осетио потребу да треба да се склони.

Казао је и да је данас разговарао и са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић, од којих је добио потпуну подршку.

„Морам да је јавно искажем, без тако снажне подршке представника власти ове земље не бисмо били у стању ништа да урадимо осим да причамо и потпуно сам свестан политизације и свега што прати наше друштво, то је нужно да се каже јер је истина“, истакао је Кон.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала