Лавров: Москва ће размотрити захтев САД за додатну медицинску помоћ

© REUTERS / Stefan JeremiahРуски војни авион са медицинском помоћи слеће на аеродром у Њујорку
Руски војни авион са медицинском помоћи слеће на аеродром у Њујорку - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва ће размотрити захтев Сједињених Америчких Држава за слање додатне испоруке медицинске опреме за борбу против вируса корона уколико стигне нови захтев, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Ако добијемо додатне захтеве америчке стране за помоћ у снабдевању неком опремом, заштитним средствима, наравно да ћемо их размотрити. О томе су разговарали председници (Русије Владимир) Путин и (САД Доналд) Трамп у недавном телефонском разговору“, рекао је Лавров током видео-интервјуа руским и страним медијима.

Лавров је додао и да је Трамп у разговору са Путином истакао да су Сједињене Америчке Државе спремне да у будућности пошаљу медицинску помоћ Русији, уколико она буде потребна.

„Мислим да је то нормалан партнерски приступ“, оценио је Лавров.

Русија је раније послала авион Ан-124 „Руслан“ у Њујорк са товаром медицинске опреме. Амбасадор Русије у Сједињеним Америчким Државама Анатолиј Антонов саопштио је да су се у авиону налазила средства за дезинфекцију, наочаре, маске и респиратори неопходни да би се Американци спасили у условима пандемије вируса корона.

Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију нове инфекције вируса корона КОВИД-19 за пандемију. Према последњим подацима, у свету је забележено више од 1,92 милиона случајева заразе, а умрло је више од 119 хиљада људи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала