Отац Гојко: Тешко је борити се и против опасног вируса, и против неистина које се шире о цркви

© Sputnik / Радоје ПантовићОтац Гојко Перовић
Отац Гојко Перовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Ректор Цетињске богословије, отац Гојко Перовић каже да је Цркви тешко да се бори и против опасног вируса, и против неистина које се о њој шире, а да истовремено слуша са високих државних адреса неосноване пријетње умјесто позива на дијалог и заједнички рад.

Он је то казао реагујући на изјаву директора Института за јавно здравље Црне Горе Бобана Мугоше, који је рекао да „не зна шта је потребно да свештенство Митрополије црногорско-приморске схвати да сваки позив на окупљање и долазак у вјерске објекте представља велики ризик", те да су "вјерски обреди посебно ризични јер се окупљају људи који се не познају“. 

Коментаришући за Спутњик овакве ставове надлежних, отац Гојко је истакао да Српска православна црква схвата озбиљно препоруке љекара, те да ће се наредних дана благовремено огласити поводом прославе Васкрса у Црној Гори. 

„Поздрављамо напоре љекарских тимова на сузбијању епидемије. Све смо здравствене мјере до сада поштовали. Јучерасњи састанак представника Митрополије и Националног координационог тела је био конструктиван. Изјава о којој др Мугоша говори дата је прекјуче - дан уочи састанка. Проблем је у спорости појединих медија који и иначе не информишу о Цркви адекватно и истинито“, рекао је Перовић. 

Додао је да ће се СПЦ ових дана благовремено огласити и поводом прославе Васкрса. 

„Биће јасно да смо препоруке љекара схватили веома озбиљно. Јако је тешко нама у Цркви борити се истовремено и против опасног вируса, и против неистина које се о Цркви шире, а истовремено слушати са високих државних адреса неосноване пријетње умјесто позива на дијалог и заједнички рад. И поред свега тога - глас Цркве ће и даље бити глас благослова и позива на одговорност и мир“, поручио је Перовић.

Прочитајте још:  

Пандемија уживо: У Србији још 411 заражених и девет преминулих  

Вучић: Осам сати у три дана за пензионере за време полицијског часа 

За Васкрс полицијски час од петка до уторка

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала