Помоћ руске компаније за труднице у Београду

© Sputnik / Никола БижићПредаја финансијске помоћи ФосАгро породилишту Медигруп
Предаја финансијске помоћи ФосАгро породилишту Медигруп - Sputnik Србија
Пратите нас
Финансијску помоћ од три милиона динара породилишту приватне клинике „Медигруп“ из Београда уручила је данас фирма „Фосагро Балканс“ као ћерка руске компаније „Фосагро“. Циљ је да се помогне одређеном броју трудница да своју бебу донесу на свет у сигурним и добрим условима у време вируса корона.

Директор филијале „Фосагро“ у Србији Константин Филимонов изјавио је да је ова компанија наклоњена хуманитарном раду, те да је већ донирала помоћ у виду ђубрива манастиру Сремска Раваница у Врднику.

Руска помоћ за труднице и будућност

Шеф Трговинског представништва Руске Федерације у Србији Андреј Хрипунов навео је да му је велика част да буде међу пријатељима, што још једном потврђује да између Србије и Русије постоји право стратешко пријатељство.

„Мени је посебно драго да једна од наших највећих компанија у хемијској индустрији ’Фосагро‘ улаже у нешто што је мени једна од најдражих ствари, а то је будућност, то су мајке и деца. Сигуран сам да ће наша сарадња увек постојати. Она није само стратешка, она је пријатељска. Ми нисмо само блиски народи, ми смо практично један народ“, рекао је Хрипунов.

У истој мисији

Извршна директорка болничког сегмента „Медигрупе“ Марија Рабреновић захвалила се на помоћи, нагласивши да је ове две компаније у епидемији вируса корона објединила заједничка ствар, а то је здрав и нов живот:

„Ми имамо потпуно исту мисију. Велико вам хвала јер ово још једном потврђује величину братства и пријатељства наших народа и једно здраво сналажење у новој ситуацији коју нам је донела корона. Овај вирус који ће, надам се, ускоро проћи, дао је нов квалитет можда баш ономе чиме се ви бавите, а то је производња нечега што је будући живот и исто светло је бацило и на ’Медигрупу‘, зато што баш показује важност здравља и будућег живота.“

Компанија „Фосагро“ је једна од водећих светских компанија у производњи и продаји минералних ђубрива, а посебно је позната по производњи ђубрива са садржајем фосфора са ниским садржајем штетних материја. „Фосагро Балканс“ је почела са радом у Београду 2017. године са идејом да се приближи произвођачима и српском тржишту, односно да се на домаће тржиште пласира оно ђубриво које је потребно локалном земљишту.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала