Препоруке руских војних лекара за противепидемијске мере у Србији /видео/

© Министарство одбране Русије/Vadim SavitskiyРуски војници на ВМА у помоћи Србији у борби против вируса корона
Руски војници на ВМА у помоћи Србији у борби против вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски војни лекари консултовали су се са српским колегама и дали препоруке за противепидемиолошке мере у медицинским установама у Београду и Ћуприји, које су специјализоване за лечење пацијената који нису заражени вирусом корона.

У градовима настављају да раде онколошке, кардиолошке и друге клинике, у којима је пацијентима потребна хитна медицинска помоћ лекара опште праксе.

Како би спречили да због заражених пацијената оболи медицинско особље, руски епидемиолози дали су препоруке за организацију пријема и распоређивања пацијената, поштовање антиепидемиолошког режима на одељењима и организацији исхране.

Специјалисти РХБ заштите Министарства одбране Русије наставили су дезинфекцију на Војномедицинској академији Србије у Београду.

Санитарна обрада операционих и реанимацијских одељења обавља се редовно. Медицинска установа прекинула је да врши планиране хируршке интервенције, али то наставља да обавља у хитним случајевима.

Због тешке епидемиолошке ситуације у градовима на југу Србије донета је одлука да се група руских лекара и специјалиста за заштиту РХБ преместе у град Ниш ради дезинфекције у медицинским установама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала