Руски тимови дезинфиковали 26 медицинских објеката у пет градова Србије /фото, видео/

© Фото : Министарство одбране РусијеРуски специјалиста дезинфикује болницу у Београду
Руски специјалиста дезинфикује болницу у Београду - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Руски специјалисти за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту дезинфиковали су седам медицинских установа у Србији, међу којима и Институт за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ и медицинске клиничке центра у Нишу и Крушевцу.

Војни епидемиолози Министарства одбране Русије извршили су процену и анализу епидемиолопке ситуације, разјаснили обим мера дезинфекције, кориговали противепидемиолошке мере у Војно-медицинском центру Карабурма, студентском дому и полицијској управи у Нишу, као и у поликлиникама у градској болници у Врању.

© Министарство одбране РусијеРуски специјалиста током дезинфекције болнице у Београду
Руски тимови дезинфиковали 26 медицинских објеката у пет градова Србије /фото, видео/ - Sputnik Србија
Руски специјалиста током дезинфекције болнице у Београду

Три медицинска тима учествовала су у испитивању и лечењу пацијената са потврђеном дијагнозом КОВИД-19 у медицинским установама у Ћуприји и Крушевцу.

Комбинована једница извршила је сет дезинфекционих мера у укупно 26 објеката у пет градова Србије (Београд, Ниш, Ваљево, Бачка Топола, Крушевац). Између осталог обрађено је више од 70 зграда и објеката укупне површине више од 430 хиљада квадратних метара и делови асфалтираних путева укупне површине око 110 хиљада квадратних метара.

© Фото : Министарство одбране Србије / Јово МамулаРуско војно возило дезинфикује прилаз болници у Нишу
Руски тимови дезинфиковали 26 медицинских објеката у пет градова Србије /фото, видео/ - Sputnik Србија
Руско војно возило дезинфикује прилаз болници у Нишу

Посебна пажња посвећена је превенцији оболевања међу руским војницима који обављају задатке у објектима повећане вирусне опасности на територији Србије. Свакога дана се од медицинског персонала додељује издваја тим лекара и техничара који обавља медицински преглед војника. Два пута дневно врши се термометријска контрола, мерење крвног притиска и испитивање општег здравстеног стања припадника војске.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала