Северна Кореја поново извела ракетне пробе

© REUTERS / KCNAЛансирање ракете у Северној Кореји
Лансирање ракете у Северној Кореји - Sputnik Србија
Пратите нас
Северна Кореја испалила је неколико пројектила, вероватно крстарећих ракета, према Јапанском мору, који су прелетели више од 150 километара, саопштио је заједнички комитет начелника штабова Јужне Кореје.

„Северна Кореја јутрос је из области Мунчон у провинцији Гангвон-до лансирала неколико пројектила, вероватно, крстарећих ракета у правцу Јапанског мора. Наша војска, у светлу могућности даљих војних операција Северне Кореје, прати и задржава непромењену готовост. Тренутно америчке и јужнокорејске обавештајне службе детаљно истражују доступне информације“, наводи се у саопштењу јужнокорејске војске.

Такође се наводи да су, према проценама, ракете прелетеле више од 150 километара.

Данашње лансирање је пето од почетка 2020. године. Севернокорејска војска извршила је последње ракетне пробе 29. марта. Јужнокорејски комитет начелника штабова тада је забележио лансирање две ракете кратког домета из области града Вонсан у правцу Јапанског мора, које су летеле 230 километара. Следећег дана севернокорејски медији саопштили су о тестирању изузетно великог, вишецевног ракетног бацача за проверу његових стратешких и техничких карактеристика.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала