СНП указује на кршење привремених мера: ДПС кампања усред пандемије

© Фото : www.skupstina.meСкупштина Црне Горе
Скупштина Црне Горе - Sputnik Србија
Пратите нас
Социјалистичка народна партија Црне Горе издала је саопштење илуструјући тврдњу о Црној Гори као земљи чуда податком да је скоро три пута више ухапшених због кршења прописаних мера, него оболелих од короне.

„Као што смо и раније указивали, под плаштом строгих мера Националног координационог тела за заразне болести ДПС је отпочео предизборну кампању. Тако је ових дана потпредседник Скупштине Бранимир Гвозденовић заврнуо рукаве и кренуо у обилазак угрожених подручја, наводно с намером да испрати како се у болници у Бару одвија ситуација, а у Црмници да утврди начине опоравка и развоја након проласка кризе“, наводи се у саопштењу, преносе „Новости“.

Социјалистичка народна партија Црне Горе издала је саопштење илуструјући тврдњу о Црној Гори као земљи чуда податком да је скоро три пута више ухапшених због кршења прописаних мера, него оболелих од короне!

„Држава која има највише полицајаца по глави становника у Европи своје репресивно лице потпуно је оголила на Цвети, када су у станицу полиције приведени митрополит Амфилохије и свештеници који су га пратили у вршењу литургије. И Савет за грађанску контролу рада полиције оценио је да су у овом случају прекршена права приведених, али то не значи ништа Вељовићу и Нухоџићу. Прекршиће и погазиће они сва људска права само да би се додворили шефу режима. Истовремено, у поступању председника даниловградског одбора ДПС-а, који је боравио у кафани иако је то забрањено већ месец дана, нико не види ништа спорно. Савет за грађанску контролу рада полиције утврдио је и да је стање у подгоричкој ’бетоњерци‘ више него лоше, да су двојица Подгоричана приведена због кршења привремених мера две ноћи морали да деле кревет, док у бројним просторијама нема осветљења, не раде чесме, мадраци и ћебад нису довољно чисти, кажу из СНП, уз позив ДПС да престане са кршењем права грађана, црквених великодостојника и опозиционих политичара и да сву енергију усмери на превазилажење кризе која је из темеља уздрмала друштво“, наводи се у саопштењу

СНП даље наводи: „Обратите пажњу и на поштовање физичке дистанце и осталих мера када приводите грађане и свештенике, као и на испуњавање основних стандарда у погледу задржавања у просторијама полиције, да се не би десило да због тога имамо повећан број случајева оболевања од вируса“ .

Прочитајте још: 

У Србији од последица короне преминуло још девет особа, заражено још 411 /видео/ 

Руски епидемиолог упозорава: Корона се преноси и на растојању од четири метра 

Пандемија уживо: СЗО — 90 одсто свих случајева ковида 19 у Европи и САД

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала