За Васкрс полицијски час од петка до уторка

Пратите нас
Полицијски час, односно забрана кретања због епидемије вируса корона, трајаће од петка 17. априла у 17 часова до уторка 21. априла у 5 часова , преносе београдски медији.

Тако је одлучено да имамо „пресликан“ почетак полицијског часа од протеклог викенда, али до уторка, па ће грађани остати у својим домовима укупно 84 сата.

Ова одлука није била нимало лака, с обзиром на то да је Васкрс у недељу 19. априла, а и на став Синода Српске православне цркве да би требало укинути полицијски час на највећи хришћански празник.

Међутим, став струке, епидемиолога и лекара из Кризног штаба остао је непромењен, односно да  забрану кретања не треба нипошто укидати.

Епидемиолози су данас на редовној прес-конференцији рекли да је став струке јасан, односно да свако окупљање значи ширење вируса и да ту компромиса не сме бити.

Иначе, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић потписала је Одлуку о формирању штаба за управљање кризом у Нишавском и Топличком управном округу. Овај штаб је оформљен на иницијативу Кризног штаба за сузбијање заразне инфекције ковид–19, који је данас заседао и којим председава премијерка.

За председника штаба за управљање кризом именован је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, а поред њега за чланове су изабрани и епидемиолози проф. др Дарија Кисић Тепавчевић и проф. др Бранислав Тиодоровић, инфектолог др Милош Кораћ, као и чланови МУП-а, Министарства одбране, БИА и начелници округа.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала