НАТО тимови ангажовани у Црној Гори и С. Македонији због „дезинформација“ о корони из Русије и Кине

© Flickr / MarijananaЗаставе Црне Горе и НАТО
Заставе Црне Горе и НАТО - Sputnik Србија
Пратите нас
НАТО успоставља контрахибридне тимове за подршку у Сјеверној Македонији и Црној Гори, након што су се лажне вијести и дезинформације из Русије и Кине везане за пандемију коронавируса прошириле Западним Балканом – казала је америчка амбасадорка при НАТО Кеј Бејли Хачинсон.

„НАТО ће у Црну Гору и Сјеверну Македонију упутитии контрахибридне тимове за подршку. Савез очекује од Скопља више информација о формирању таквог тима за Сјеверну Македонију за Сјеверну Македонију, чији је циљ, припрема медија за одвраћање од дезинформацијске кампање која долази из Русије“, рекла је Хачинсон на видео конференцији за медије, преноси македонска агенција МИА, наводећи да у Црној Гори већ дјелује контрахибридни тим за подршку.

© NATOНАТО ће у Црну Гору и Сјеверну Македонију упутитии контрахибридне тимове за подршку
НАТО тимови ангажовани у Црној Гори и С. Македонији због „дезинформација“ о корони из Русије и Кине - Sputnik Србија
НАТО ће у Црну Гору и Сјеверну Македонију упутитии контрахибридне тимове за подршку

Каже и да су дезинформације из Русије дуготрајне, још од када је Сјеверна Македонија поднијела захтев за чланство у НАТО-у, и наставила се након што је потврђено приступање земље Алијанси.

„Сјеверна Македонија је пуноправна чланица и као савезник је подржана од стране НАТО-а у овој кризи. Помоћ ће се наставити, укључујући борбу против дезинформација које долазе из руских извора“, каже Хачинсон.

Америчка амбасадорка при НАТО-у позвала је савезнике из Алијансе да се супротставе наводним дезинформацијама о корона вирусу који долазе из Русије и Кине.

„Постоје лажни извјештаји који говоре о слању помоћи, постоје лажни извјештаји да се вирус појавио из Европе или Сједињених Држава. То је апсолутно неистинито и покушавамо да на лажне информације одговоримо чињеницама“, казала је она.

Она је закључила да је ово „дио континуираног хибридног и сајбер рата који користе како би ширили незадовољство, али и девалвирали вођство Запада у времену када се западна друштва суочавају са кризом“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала