Русија поручује Украјини: Претњама вашим ракетама наносите штету сами себи

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЗграда Савета Федерације Русије
Зграда Савета Федерације Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Изјава директора украјинског хемијског комбината у Павлограду Леонида Шимана да Украјина може свој ракетни систем „Ољха“ да употреби за напад на руске инфраструктурне објекте наноси више штете Украјини него Русији, сматра члан спољнополитичког одбора Савета Федерације Русије Сергеј Цеков.
„Украјинска страна оваквим изјавама не наноси штету Русији, него самој себи. Има и нормалних изјава које се чују из Украјине и чини ми се да их је све више. Када се повећа критична маса управо тих људи који могу објективно да сагледају ситуацију, украјинска криза биће превазиђена“, истакао је Цеков.

Он је још додао да кад би Шиман био компетентан стручњак, говорио би како су ракете потребне Украјини да би, пре свега, заштитила своју територију.

Раније је директор украјинског хемијског комбината Леонид Шиман изјавио да није искључено да би Украјина у случају напада Русије помоћу ракетног система „Ољха“ могла да ракетира руске инфраструктурне објекте, укључујући рафинерију нафте у Ростовској области.

Руски председник Владимир Путин више пута је изјављивао да Русија не намерава никога да напада и да су све изјаве о претњама Москве измишљене. По његовим речима, претњи на рачун Русије је толико много, да је земља једноставно приморана да учврсти своју одбрану.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала