Вирус корона би могао ускоро да нестане: Охрабрујућа тврдња познатог француског професора /видео/

© Фото : Jutjub/IHU Méditerranée-InfectionДидије Раул
Дидије Раул - Sputnik Србија
Пратите нас
Епидемија вируса корона могла би да нестане током пролећа и да кроз неколико недеља више не буде нових случајева, охрабрујућа је порука коју је послао чувени француски професор Дидије Раул, у свету познат по свом третману антималаријским леком хирдоксихлорокином у комбинацији с антибиотиком азитромицином.

Његова изјава је изненадила читав свет који се бори с опаком пандемијом, преносе Новости. Он је истакао да је ову могућност најављивао и раније.

„Разлози су изузетно чудни и уобичајени код највећег броја виралних респираторних болести. То је доста банално“, објаснио је Раул због чега би епидемија изненада могла да се повуче.

Раул је то саопштио у свом видео-обраћању, што је његов уобичајени начин комуникације у последње време.

„За нас, епидемија прогресивно нестаје“, охрабрујућа је порука Раула, који је то поткрепио податком да је у његовој Медитеранској инфективној клиници у Марсеју на врхунцу епидемије било 368 нових случаја у току једног дана, а да их данас има од 60 до 80.

Он је то окарактерисао као значајно смањење броја детектованих случајева, а као још значајнији податак навео број људи који долази на тестове, а представљају асимптоматичне случајеве.

Доктор Раул је ову здравствену кризу упоредио са неким ранијим епидемијама у Француској, истичући да је већи морталитет био 1997, 2000, 2009. и нарочито 2017. године.

Он је рекао да овом епидемијом треба управљати што је могуће професионалније, без страха и забринутости, дијагностиковањем, изоловањем и третирањем пацијената, да би се избегло да буде више мртвих него другде.

Такође је поново похвалио свој третман хидроксихлорокином. Изнео је податке да је до сада на његовој клиници урађено 76.768 тестова на 32.083 пацијента, да је 4.296 било позитивно, а да је 2.628 третирано третманом који он препоручује и да је преминуло укупно 10 пацијената, што је морталитет мањи од 0,5 одсто, и то је представио као најспектакуларнији резултат у свету.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала