Корона ипак није победила фудбал: Када ће бити одиграна завршница Лиге шампиона и Лиге Европе

© REUTERS / Fabrizio BenschБарселона, победник УЕФА Лиге шампиона
Барселона, победник УЕФА Лиге шампиона - Sputnik Србија
Пратите нас
Лето ће бити пуно врхунског фудбала, јер ће тада бити одигране завршнице Лиге шампиона и Лиге Европе, одложене због пандемије вируса корона, тврде британски медији.

Завршница Лиге шампиона и Лиге Eвропе биће одиграна крајем јула и у августу, тврди британски „Телеграф“, позивајући се на своје изворе из УЕФА.

Финале Лиге шампиона требало је да буде одиграно 30. маја, али је такмичење прекинуто услед пандемије. Будући да већи број европских земаља разматра постепени излазак из карантина, слично је и у фудбалу.

Стадион Милана Сан Сиро - Sputnik Србија
Да ли је утакмица Лиге шампиона изазвала црни сценарио у Италији

Према наводима британског листа, преостала четири меча осмине финала Лиге шампиона (Јувентус – Лион, Манчестер сити – Реал, Барселона – Наполи и Бајерн - Челси) биће одиграна 28. и 29. јула.

Четвртфинала и полуфинала биће играна у августу, а финале на стадиону Ататурк у Истанбулу 29. августа, па ће лето бити пуно врхунског фудбала.

Финале Лиге Европе тако би требало да буде, уместо 27. маја, одиграно 26. августа на стадиону у Гдањску. За сада још нема информација када ће бити одигране преостале утакмице осмине финала, четвртфинала и полуфинала.

УЕФА до сада није пристајала на захтеве националних фудбалских организација да се првенства прекину, већ тражи да буду завршена када прође пандемија, али се не противе да се завршница европских купова игра упоредо са последњим колима националних шампионата.

Видео-конференција 55 челника фудбалских савеза биће одржана 21. априла, а два дана касније разговараће и чланови Извршног одбора УЕФА, па би тада могло да се зна нешто детаљније о плановима за европски фудбал.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала