Милитанти који су се предали сиријским снагама: Американци су нас обучавали

Пратите нас
Амерички инструктори обучавају милитанте у зони око базе Танф, која се налази под контролом САД, на југу Сирије, саопштили су припадници незаконите оружане формације, који су се предали сиријским владиним снагама.
„Американци су нам обећали медицински центар, али га нису направили. Обећали су нам добре услове за избеглице, родбину, родитеље, цивиле, али су нас преварили. Уверили смо се у то да Американци варају, и да нећемо добити будућност какву су нам обећали. Стога смо одлучили да напустимо Танф“, рекао је један од, сада већ бивших, терориста, 24-годишњи Аид Ал Хадер.

Према њиховим речима, добровољце су добро наоружавали, а у бази Танф амерички специјалци су нове чланове учили да рукују са оружјем.

Ал Хадер је објаснио новинарима како је закључио да их обучавају Американци.

„Имају америчку заставу (на униформи), војна обележја и раде као саветници. Држе вежбе, обучавају војнике. Не сећам се имена инструктора, јер не знам енглески језик. Комуницирали смо са њима преко преводиоца“, рекао је бивши терориста.

Подсетимо, 27 терориста ухваћено је у ноћи између 13. и 14. априла, док су покушавали да изађу из зоне Танф. Милитанти су планирали да се предају владиним снагама и врате се нормалном животу. Саопштили су да су прошли обуку у америчкој војној бази у избегличком кампу „Рукбан“.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала