Додик послао оштру поруку ЕУ: Да могу, никада више ништа не бих узео од њих

© Sputnik / Радоје ПантовићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Члан Председништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је Република Српска способна и организована у борби против ширења вируса корона, а за ЕУ рекао да од њих никада више ништа не би узео.

„У дану када су многи овде размишљали о томе да то није ништа, ја сам имао људе око себе који су ми сугерисали да се школа мора одмах затворити. Ми смо одмах затворили школе, радње, кафиће и то се показало кључним у сузбијању ширења корона вируса“, рекао је Додик за РТРС.

Додик је навео да је у РС оспособљен здравствени систем да може да функционише и да се сада баве економијом. 

Говорећи о ЕУ он је рекао да нико не каже да се не треба држати европског пута али упитао којег.

„Али, којег европског пута и које Европе, јер очигледно да она Европа у коју смо поверовали пре 10 година данас не постоји и питање је каква ће бити за пет година“, констатовао је Додик. 

Додик је рекао да су пре три дана у Европи рекли да ослобађају извоз медицинског материјала и опреме, те упитао зашто то нису дали пре месец дана. 

„Да могу, никада више ништа не бих узео од њих. Када је требало, нису били у прилици да да продају Републици Српској милион маски из Немачке или Холандије.Зашто нам сада то продајете, видели сте да нисмо помрли па ће те нам сада продати. Не треба да купимо од вас више ништа“, рекао је Додик. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала