Кочије које лете: НЛО примећен још у првом веку

Пратите насTelegramOdyssey
Први јеврејско-римски рат сматра се једним од најупечатљивијих догађаја у древној историји, а догађаји који су довели до њега, како су забележили историчари тог времена, укључујући и Тит Флавија Јозефа, још помно анализирају савремени научници, с неким новим интерпретацијама које откривају шокантне детаље.

Опис „кола и трупе војника у оклопу“ на небу који је дао Тит Флавије Јозеф пред Први јеврејско-римски рат недавно је покренуо питања аналитичара са портала „Античко порекло“ о томе да ли је историчар забележио рану појаву НЛО-а.

„Појавила се једна сјајна и невероватна појава, као из бајке...а и догађаји који су га пратили су значајне природе да заслужују такве сигнале; јер су пре заласка сунца, кола и трупе војника у оклопу виђене међу облацима ... “, написао је Флавије Јозеф у књизи „Ратови Јевреја или историја разарања Јерусалима“, која датира из 75 године наше ере.

Историчар, који је касније назван „пророком“ римског цара Веспазијана, наводно је описао догађаје пре јеврејског рата који је иначе трајао између 66. и 73. године нове ере. Борба је обележена верском нетолеранцијом римске војске и уништавањем храма Јерусалима.

Међутим, према речима бившег научнику НАСЕ Ричарда Стотерса, необичност догађаја наговештава чињеницу да би оно што је описао Јосиф могло бити повезано и са мистеријом везаном за НЛО.

Јозеф је у једном пасусу у књизи написао и да су свештеници који су ноћу одлазили у унутрашњи храм навели да су осетили потрес и чули велику буку.

Ти наводи могли би се тумачити као први снимак туђинских предмета на небу или се једноставно користити као религијска интерпретација надолазећих догађаја.

Први јеврејско-римски рат био је један од неколико јеврејских побуна против Римског царства, што је резултирало разарањем Јеврејског храма. Тит Флавије Јозеф, који је и сам рођен у Јерусалиму, у почетку је био један од многих који се борио против Римљана. Међутим, током боравка Риму фасцинирала га је римска култура, а пошто је римском војсковођи Веспазијану прорекао да ће постати цар, што се и догодили, нови вадар га је прогласио слободним грађанином и подигао у редове римских племића.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала