Од уторка се отварају све занатске радње, а све друге од 27. априла

© SputnikСалон лепоте у МИА „Росија севодња“
Салон лепоте у МИА „Росија севодња“  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће све занатске радње бити отворене од уторка, а све друге, ако не буде погоршања ситуације, биће отворене од 27. априла.

Како је објаснио, од уторка ће бити отворене занатске радње, обућари, кројачи, аутомеханичари, продавнице техничке робе, грађевинског материјала...

Друге радње биће отворене од 27. априла ако имају мање од 300 квадрата. Ту улазе фризерски салони и салони лепоте, теретане, али ће за њих морати да буде обезбеђена посебна заштита.

За хотеле, бање, тржне центре, међуградски саобраћај, ресотране и кафићи планирано је отварање између 3. и 10. маја.

Вучић је позвао све грађевинаре да од уторка крену пуном паром на посао у нискоградњи и високоградњи. "Да почну да раде, имамо много пројеката, свуда ћемо имати радове", рекао је он.

"Крећемо да радимо пуном паром да бисмо инвестицијама успели да сачувамо наш БДП за који је ММФ већ рекао да ће бити највећи у Европи", каже Вучић.

Оснажићемо државна предузећа

Председник Александар Вучић поручио је да ће Србија у наредном периоду оснажити државна предузећа, међу којима су и ЕПС, Ер Србија, Телеком Србија, као и да ће куповати различите компаније и фирме у региону.

Вучић је за телевизију Пинк рекао да држава неће дозволити да пропадне било које велико предузеће, било да је јавно предузеће или акционарско у којем је држава већински власник.

Наводећи да сада Европа дозвољава и докапитализацију и државну помоћ, Вучић је рекао да ће држава помоћи Ер Србији и додао да се са САД преговара о бољој позицији на аеродрому у Њујорку и да ће бити направљени одлични уговори.

"Ер Србију ћемо да оснажимо и нећемо дозволити да ни Телеком пропада, нити било које од великих предузећа", рекао је Вучић.

Истакао је и да ће Србија своју економску снагу показати пре свега у региону и да ће куповати различите компаније и различите фирме.

Председник је додао и да је добро што Железару у Смедереву и рудник бакра држе Кинези, јер би у супротном Србија могла само да стави катанац на врата тих фирми и остане без двеста, триста милијарди евра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала