Професори, менаџери и блогери радо иду у сељаке

© Sputnik / Игорь Онучин / Уђи у базу фотографијаУзгој и сакупљање лубеница на територији Хабаровска
Узгој и сакупљање лубеница на територији Хабаровска - Sputnik Србија
Пратите нас
Италијанско Министарство рада је покренуло дигиталну платформу која би у време пандемије корона вируса могла да помогне у решавању два важна проблема искрсла у време пандемије: рад и храну.

Платформа „Посао и земља“ је у експерименталној фази у регији Венето постигла велики успех, а у рекордно кратком року, за седам дана, и то само у једној регији, стигло је 1.500 захтева оних који су спремни да раде у пољопривреди.

Међу њима су најразличитији профилиљуди са универзитетском дипломом, пензионери, незапослени са бироа, физички радници, блогери, менаџери, дипломирани историчари уметности, туристички радници и други.

Министрарство је одлучило да иницијативу прошири и на остатак Италије.

Иницијатива је једна врста позива повратку на земљу, а велики одзив показује колико људи страхују од кризе и колико имају потребу да у време пандемије и њених последица обезбеде себи посао и храну.

Једна слична иницијатива већ је покренута у Француској, где се пријавило више од 200 хиљада заинтересованих и у Великој Британији где влада прикупља захтеве на порталу „Пик фор Бритн“, као и у Немачкој, Пољској, Румунији и Бугарској.

У Италији је због блокаде граница и забране кретања једна четвртина италијанских индустријско-пољопривредних производних погона, где ради 370 хиљада радника, у веома тешкој ситуацији, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала