Заједнички тимови српске и руске војске дезинфиковали домове здравља у Београду /фото/

© Jovo Mamula, Министарство одбране СрбијеЗаједнички тимови српске и руске војске дезинфиковали домове здравља у Београду
Заједнички тимови српске и руске војске дезинфиковали домове здравља у Београду - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Мобилни тимови јединица атомско-биолошко-хемијске одбране (АБХО) Војске Србије и војни стручњаци АБХО јединица Оружаних снага Руске Федерације данас су на територији Града Београда први пут заједно ангажовани на спровођењу мера у циљу спречавања ширења вирусне инфекције ковид-19, саопштило је Министарство одбране.

Официр за сарадњу са јединицима АБХО Оружаних снага Руске Федерације мајор др Негован Иванковић, наставник на Катедри војнохемијског инжењерства Војне академије Универзитета одбране истакао је да АБХО тимови војски Србије и Русије раде на спровођењу мера дезинфекције домова здравља и здравствених установа широм Србије.

„Данас у Београду, на задацима дезинфекције ангажоване су три екипе АБХО на 19 локација у различитим деловима града. Већ недељама уназад, са колегама из Оружаних снага Руске Федерације трудимо се да допринесемо и помогнемо нашем здравственом систему да може нормално да функционише“, истакао је мајор др Иванковић додајући да је сарадња са колегама Руске Федерације који су притекли у помоћ „златно искуство”.
© Jovo MamulaАБХО тимови војски Србије и Русије раде на спровођењу мера дезинфекције домова здравља и здравствених установа широм Србије
Заједнички тимови српске и руске војске дезинфиковали домове здравља у Београду /фото/ - Sputnik Србија
АБХО тимови војски Србије и Русије раде на спровођењу мера дезинфекције домова здравља и здравствених установа широм Србије

Како је нагласио, сваким даном је све већи број локација на којима се спроводе активности дезинфекције, подсећајући да су широм Србије ангажоване наше АБХО екипе.

Говорећи о заједничком агнажовању, руководилац АБХО тима Оружаних снага Руске Федерације капетан Сергеј Шорупов, истакао је да се данас у Београду врши дезинфекција на више локација и објеката.

„Када је реч о техници, карактеристике су сличне и због тога можемо да вршимо дезинфекцију на много већем броју обејакта, у исто време“, нагласио је капетан Шорупов додајући да екипе из Руске Федерације врше дезинфекцију унутрашњости објеката, а екипе АБХО Војске Србије дезинфикују све оно што се налази споља.
© Jovo Mamula, Министарство одбране СрбијеЕкипе из Руске Федерације врше дезинфекцију унутрашњости објеката, а екипе АБХО Војске Србије дезинфикују све оно што се налази споља
Заједнички тимови српске и руске војске дезинфиковали домове здравља у Београду /фото/ - Sputnik Србија
Екипе из Руске Федерације врше дезинфекцију унутрашњости објеката, а екипе АБХО Војске Србије дезинфикују све оно што се налази споља

Капетан Сергеј Шорупов је изразио задовољство због сарадње са припадницима АБХО јединица Војске Србије и приликом за размену искустава.

„Колеге из Војске Србије, добро су организоване и професионалне“, нагласио је капетан Шорупов.

Током ангажовања, јединице АБХО Војске Србије све своје задатке извршавају уз обавезно поштовање свих општих и посебних мера заштите с циљем спречавања ширења вирусне инфекције ковид-19, наводи се у саопштењу.

© Jovo Mamula, Министарство одбране Србије„Колеге из Војске Србије добро су организоване и професионалне“
Заједнички тимови српске и руске војске дезинфиковали домове здравља у Београду /фото/ - Sputnik Србија
„Колеге из Војске Србије добро су организоване и професионалне“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала