Ђоковић: Постоји одређена цензура, волео бих да се више прича о имунитету

© AFP 2023 / JOHN DONEGANНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић оценио је данас да постоји одређена врста цензуре када су у питању информације о корона вирусу и истакао да је кључно развијати имунитет.

„Постоји одређена цензура медицинских стручњака који говоре о решењима које се не уклапају са решењима која се уклапају са званичном медицином. Волео бих да постоји више дебата, разлика у мишљењу. Ми нисмо из те струке, па не можемо о томе да причамо. Ја бих волео да се више прича о имунитету“, рекао је Ђоковић.

Он је то рекао у „лајву“ на Фејсбуку, у којем је прво говорио Марко Пантелић, који се излечио од вируса, а учествовали су и Виктор Троицки, Јанко Типсаревић, Ненад Зимоњић, Филип Крајиновић, Александар Атанасијевић и Душан Борковић.

„Постоји опасност да се човек зарази, колико год да је потребно бити у карантину, то ћемо испоштовати, али... Мислим да су људи уплашени и збуњени, а не видим да се прича о томе како човек може себе да ојача, да ојача имунитет, да редуцира могућност да се зарази. Ставили су карантин да смањиш те могућности, али имунитет је ту да се бориш и са осталим заразама“, рекао је Ђоковић.

Додао је да ће тенисери први морати да путују када све прође и да ће то бити изазов број један због толике панике која се шири оволико месеци, преноси Танјуг.

„Сматрам да ће то бити дубоко утиснуто у подсвест човека, па ће људи имати страх да се приближе другима. Када се неко накашље, свашта ће нам пролазити кроз главу. Колико ће се ствари променити не знам, али главна препрека за човека ће бити путовање. Прича се о обавезној вакцинацији за 18 месеци... Да ли има других решења или је то једино. Има ту милион ствари, па мислим да ће ово и те како утицати на све спортове“, рекао је Ђоковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала