Како све Русија помаже у обнови Сирије

© AP Photo / SANA Рашчишћавање ауто-пута М4 у Сирији
Рашчишћавање ауто-пута М4 у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска војска је за недељу дана становништву Сирије поделила 42 тоне хране. Поред те врсте помоћи, Русија помаже и у обнови стамбених објеката, школа, инфраструктуре, а руска војска и даље ради на деминирању.

Храна се расподељује преко локалних власти и то у свим областима земље које су под котролом сиријских власти, саопштио је руски Центар за помирење између зараћених страна у тој земљи.

„Од 11. априла расподељено је 41, 84 тоне хране“, наводе у Центру.

Само за последња 24 сата становништву насеља Хбара-Сегира у провинцији Хасека предато је 900 килограма хране, становништву места Бонан у провинцији Алепо 3,8 тона и становништву насеља Хамданија и Ер-Рувејда у Идлибу - 4 тоне.

Русија је у последњих неколико година спровела 2.420 хуманитарних акција, у оквиру који је достављено 4.021 тона хране, воде и најнеопходнијих ствари.

Војни стручњаци Министарства одбране Русије пружили су помоћ 133.000 сиријских грађана.

Поред тога, и даље се спроводи процес деминирања. У протекла 24 сата разминиран је 21,1 хектар земљишта у провинцијама Дамаск и Дарја.

Поред тога, према подацима центра, наставља се са обновом стамбених објеката, инфраструктуре,предузећа  оштећених током ратних дејстава у Сирији.

Подаци показују да је до сада обновљено 957 образовних и 238 медицинских установа, шест мостова и 1.300 километара путева, 199 објеката за водоснабдевање, 777 трафо-станица...

У току су радови на обнови 2.700 стамбених објеката у 345 насеља у више провинција, 225 школа, 176 вртића итд.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала