Корона укопала грчки туризам: Хотели пред банкротом

CC BY 2.0 / Flickr/Dimitris Kamaras / Ζάκυνθος - ZakynthosЗакинтос
Закинтос - Sputnik Србија
Пратите нас
Вирус корона погодио је туристичку индустрију широм света. У ишчекивању летње сезоне, које можда неће ни бити, представници угоститељске индустрије у Грчкој размишљају само о једном — банкроту.

Према истраживању које је обавила грчка Комора за хотелијерство, 65 одсто испитаника размишља да прогласи банкрот. Истовремено, 18,3 одсто тврди да ће до банкрота највероватније доћи, док 46 одсто не искључује ту могућност.

© REUTERS / COSTAS BALTASГрчка - Празно шеталише у Атини.
Корона укопала грчки туризам: Хотели пред банкротом - Sputnik Србија
Грчка - Празно шеталише у Атини.

У сваком случају, 95 одсто анкетираних компанија очекује да ће ове године доћи до великог пада прихода - просечно 56,3 одсто.

Укупни потенцијални губици хотелског сектора у Грчкој изазвани пандемијом вируса корона процењују се на скоро четири и по милијарде евра.

Закинтос - Sputnik Србија
На летовање ћемо моћи у Грчку, али под посебним условима

Тренутно су сви хотели у земљи затворени до 30. априла. Према оптимистичном сценарију, туристичка сезона у Грчкој почеће 1. јула и у том случају приходи хотела смањиће се за око 10 милијарди евра у односу на прошлу годину.

Због пандемије вируса корона туристичка сезона у Грчкој, као и у целом свету, налази се у опасности – осим што су хотели затворени до краја априла, отказани су путнички летови, а већина малих и средњих предузећа не ради.


Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала