Русија: Америка пропагира зверски егоизам у време пандемије

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЛеонид Слуцкиј
Леонид Слуцкиј - Sputnik Србија
Пратите нас
Саопштење САД о последицама које ће Кина сносити због вируса корона, указује на то да Америка наставља да пропагира „зверски егоизам“ у време пандемије вируса корона, рекао је председник комитета руске Думе за међународна питања Леонид Слуцки.
„САД настављају да пропагирају зверски егоизам у време пандемије вируса корона. Чим се крива оболевања мало стабилизовала, у Вашингтону су одмах почели да говоре о могућој одговорности или чак кажњавању Кине за избијање ковида 19“, рекао је Слуцки.

Према његовим речима, користе се методе нелојалне конкуренције у настојању да се осигура сопствена доминација.

Слуцки је истакао да су у условима борбе за људске животе такви поступци још циничнији.

„Кина је као и друге земље жртва епидемије вируса корона. Суочени са заједничком претњом, сви би требало да покажу солидарност, а не да упиру прстом једни у друге и траже кривце“, закључио је Слуцки.

Раније је амерички председник Доналд Трамп изјавио да уколико се испостави да је Кина свесно допустила избијање пандемије вируса корона, треба да сноси последице.

Министарство спољних послова Кине саопштавало је да је Кина од самог почетка заступала отворен и одговоран став о објављивању свих података о епидемији коронавирусне инфекције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала