Црна Гора ублажила мјере: Дозвољено кретање до 23, продавнице могу да раде до 22 часа

© Sputnik / Небојша ПоповићРед испред апотеке у Подгорици
Ред испред апотеке у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
Национално координационо тијело(НКТ) Црне Горе дало је сагласност на ублажавање појединих привремених мјера против ширења коронавируса. Упозорили су, међутим, грађане да опасност није прошла и да је неопходно да се стриктно придржавају свих мјера које су на снази.

Анализирајући епидемиолошку ситуацију одлучено је на предлог Института за јавно здравље, да забрана кретања, која је до сада важила од 19:00 сати радним даном, суботом од 13:00, а недјељом од 11:00 сати, до пет сати ујутро наредног дана, убудуће важи од 23:00 сата свим данима.

Продавнице робе широке потрошње којима је до сада био омогућен рад у скраћеном времену убудуће могу бити отворени од 07:00 до 22:00 радним данима и суботом.

​Дата је сагласност на упражњавање индивидуалних спортских и рекреативних физичких активности на јавним површинама попут трчања, џогинга и др. уз обавезно држање дистанце и поштовање свих осталих мјера превенције, а посебно физичке дистанце.

Становницима општине Тузи укинуте су посебне мјере су досадашње забране, тако да се од ступања на снагу наредби на које је НКТ данас дало сагласност за грађане Тузи важе правила као и за грађане свих осталих црногорских општина. При томе грађани Тузи , како су саопштили, могу путовати за Подгорицу јер се Подгорица, Тузи и Даниловград третирају као једна цјелина.

Национално координационо тијело упозорава грађане да опасност није прошла и да је неопходно да се стриктно придржавају свих мјера које су на снази.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала